zondag 28 december 2008

massahypnose door TV

We zijn het zo gewoon gaan vinden, die TV als masterpiece, pronkstuk van je interieur. Alle meubels er om heen geplaatst zodat 's avonds (zoniet al overdag) na het eten de TV zijn rol mag spelen. Braaf gaan we zitten en tot aan beddtijd staren we gehoorzaam naar het scherm. De afstandsbediening geeft je nog een gevoel van controle, maar dat is ook maar schijn. Want alle kanalen zenden hetzelfde uit. Alle programma's in net een ander jasje. Idols komt in vele verschillende vormen, op het land, op ijs, andere presentor, ander soort dansje. Maar het komt op hetzelfde neer. Heb je meer intellectuele behoeftes en kijk je trouw naar het journaal, maak je dan ook maar geen illusies. Iedere nieuwsvariant komt met dezelfde gecensureerde items.

Nu even de subliminale boodschappen daar gelaten..hoe werkt nou de TV als hypnose tool?

Een filmpje van Steven Jacobson





"In November 1969, besloot Herbert Krugman, onderzoek te doen naar datgene wat er zich in de hersenen afspeelt als een persoon naar een televisie kijkt. Hij verzekerde zich van de medewerking van een 22 jarige secretaresse en plaatste bij haar een electrode aan de achterkant van het hoofd.

Vanaf het moment dat de tv aanging, controleerde Krugman de hersengolven van zijn proefpersoon. Wat hij herhaaldelijk heeft vastgesteld was dat binnen 30 seconde na het aanzetten van de tv, de hersengolven omschakelde van beta golven die aangeven dat de persoon in een alerte staat is, bewust en aandachtig voor binnenkomende informatie, naar alpha golven. Deze alpha golven staan voor een gebrek aan aandacht voor informatie, doelloos dagdromen, fantaseren en een verminderd bewustzijn.

Wanneer Krugman zijn proefpersoon vervolgens een tijdschrift kreeg om te lezen, verschenen opnieuw de betagolven. Dit gaf aan dat de "dagdroomstaat" werd vervangen door een staat van alerte aandacht.

Krugman stelt dat de TV er voor zorgt dat je contact verliest met het bewuste denken. "Je slaapt niet maar je bent ook niet wakker. het is middernacht, je staart naar de TV maar je bent niet echt in staat om hem uit te zetten. Je staart ledig en gedachteloos naar de reclameblokken. Je zet hem niet uit."

Bron: http://www.antipsychiatrie.nl/2.internetbericht.htm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten